2013. május 10., péntek

Átalakítás: Retroautók a keleti blokkból: Lada 2102


A retroautók folyóirat és az IST modellgyártó gondozásában most kedden megjelent ez a Lada, amit a Budagyöngye Shell kútnál vettem meg csütörtök délelőtt.
Már a benzinkútnál szemrevételeztem a modellt a kis átlátszó dobozában, és csak egy kis apró hibát találtam rajta, mégpedig hogy a hűtőrács nem volt eléggé a helyére nyomva. Kifizettem érte a 2 mátyást és boldogan nézegettem hazafelé a hozzá mellékelt újságot (többek közt ennek is köszönhető , hogy rossz buszra szálltam fel, és ezáltal Zugligetig utaztam :( )

Hazajövet kibontottam és óvatosan a kezembe vettem a zöld kombi Zsiguli-t, és a hűtőrács megigazgatása után elkezdtem agyalni, mit is kezdjek vele. Már az elejétől tudtam, hogy az uncsi fekete (de igen jól részletezett) beltérbe színt kell vinnem, de ehhez elengedhetetlen volt a a kocsi szétszedése. Sajnos a csavart nem találtam, de Baru-val való számítógépezés közben rájöttem a titok nyitjára: Le kellett törni egy kis darabot a "motor" aljából, és a csavar már ki is kandikált. Miután szétcsavaroztam, hozzáláttam a beltér kifestéséhez modellfestékkel. A legnehezebb lépés az ülések belsejébe festett sötétbarna betét, melyhez külön színt kevertem. A csomagtartóba tettem egy kis pepita mintás pokrócszerűséget, és már kész is volt.

rossz a kép, de a lényeg látszik: S lőn színes beltér...


Optikai tuning retro módra
Kitaláltam, hogy a kis Zsiga kapjon egy kis tuningot de amolyan jól adagolt Szociautó módra.Anno sokan tettek az autójukra úgynevezett KOPPÁNY kipufogót, amit az én Ladám egy műanyagrúd darabból kapott.
Másik fontos külső változtatás a ködlámpák felhelyezése a lökhárító ütközőbabái közé, ezeket rávasalhatós ruhadíszből csináltam, és sárgára festettem üvegfestékkel .Kb. ennyi volt a tuning, még a felnik széle kapott matt alumínium színt és összecsavaroztam a Zsigulit.

Tervezek hozzá egy retro életkép diorámát csinálni...

ilyen volt:(csak magyar rendszámmal)

ilyen lett:
ott figyel Koppány
sajnos alapból hátraül egy kicsit..


showtime

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel