2013. május 16., csütörtök

Papír szappantartó avagy Miből lesz a PorSe, Trabant 601

Az oldalon volt már szó a retróautók sorozat darabjairól, ma beújítottam magamnak egy Trabant 601-es, ami még tavaly jelen meg a sorozat gondozásában.

Egy kis típusismertető:
Trabant keletnémet gépkocsitípus, melyet a német VEB Sachsenring gyártott. Az első Trabant 1957november 7-én gurult le a futószalagról, a legelterjedtebb autó volt Kelet-Németországban, és a többi szocialista országba is exportáltak belőle.
Trabant 601: Ez lett a legismertebb és legtovább gyártott széria. Összesen: 2 774 821 db készült belőle. Az első sorozatot még díszléccel álmodták meg a tervezők, ám ez nem valósult meg. Ezek után rengeteg apróbb változtatáson esett át az autó. Külsőleg a kerek lökhárítókat szögletesek váltották fel, a vékonyoszlopot vastag oszlopra cserélik ám a kombikon marad a vékony, a homloklemez másik díszrácsot kap, műanyag kilincsek, fekete gumilapok, többlyukas felni. Szerkezetileg: kétkörös fékrendszer, új első futómű, 6 V-os elektromos rendszer, elektromos gyújtás és egyéb extrák. 1989-re szinte minden megváltozott benne. A 601-esből készült az úgynevezett Tramp is, amely kabrió volt, és eredetileg a határőrség számára gyártották.
(forrás: Wikipédia)

A rövid ismertető után a modellre térnék ki:
A szokásos IST minőséget nyújtja, szépen kidolgozott apró részletekkel, mint például az emblémák, a parányi indexek, a tükör és a rácsok. A beltér sima fekete, ámde gyönyörűen részletes, ezek előhozatalára ki kell festeni, ezt az átalakított állapotot majd egy UPDATE poszt kapcsán fogom megmutatni. Az átalakítás során nem radikális és elvetemült állapotokat akarok kialakítani, hanem egy szép, retrós Trabbi-t, korához illő környezettel (nem tyúkól vagy erdőszél)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel