2013. június 19., szerda

Régi építmények+Hirdetés

Sziasztok emberek. Most ismét egy legós bejegyzés jön. Ugyebár először két bloggal indultunk, az egyikbe Balázs maketteket rakott, a másikba a LEGO építményeinket raktuk(http://barubolkibalazslego.blogspot.hu/), de ezt a blogot egy jó ideje nem használjuk. Ezért úgy gondoltam, hogy csinálok egy bejegyzést a régi építményeinkből. Hát itt is vannak:

Először a legrégebbi posztunk,  ekkor hoztuk létre a blogot, nagyon csinálni akartunk valamit, és figurákkal különböző jeleneteket építettünk:

                                               Teherautófestés...
                            
                                                           Benő áll az esőben
                                                            Benő a tökéletes katona
                                                          Repcsi tankolás...

                                                 Rockkoncert...
                                              Az együttes...

                                              A dobos...

                                                       A billentyűs...
                                                      A gitáros(fecskefarkú gitárral :-))
                                                    Helikopterről...
                                                        Fotózkodás...

                                                           Favágás...
                Ez még a gagyi kategóriába tartozik, de most már normális színvonal következik, egy
UAZ versenykisbusz,  V4-es motorral, amit a hátsó kerekek hajtanak:


   Erre az építményre nagyon büszke voltam, sokáig nem szedtem szét, de aztán építettem valamit, ami ezt nagyon felülmúlta...
          Egy arcra rakható maszkot, amely egy általunk kitalált karakternek a maszkja.

Ismét egy kicsi színvonalsüllyedés, hátrahúzható kisautók csapata. A pirosat én építettem, a zöldet és a sárgát az öcsém, Bolki(alias Öcsi), a piros és a zöld keverékét pedig szintén én. A pirosnak csináltun összeszerelési útmutatót is.

Maradjunk kis méretnél, Balázs road shopja(az eredeti szöveggel együtt):

Helló! Ma ezt építettem:  egy Rod Shop amerikából! A házzal kezdtem az építést, aztán az autók jöttek: 2 befejezetlen alváz , egy Chevy Gasser, és egy hotrod. Azután a figurákat tettem bele. Eléggé gyorsan készen lett, a legtovább a Gasser építése tartott. Nem könnyű ilyen pici méretben megépíteni ezeket az autókat. Hát ennyi sikerült, most jöjjenek a képek:
KB


Most pedig jöjjön a Sport hét, ezeket Balázs építette az őszi szünetben, minden napra egyet (végig az eredeti szöveg lesz):
Az 1. rész:

Újra legoval jelentkezem. Ezt az aranyos gokartot a Facebookról állítottam össze. Néhány dolgot módosítottam, de egész pöpec járgány lett. Az őszi szünetnek köszönhetően rendszeresen fogunk postokkal jelentkezni alább mellékelem a gokart összerakási útmutatóját, és egy ennél bénább megoldást /kék gokart/ (forrás:internet)

A 2. rész

Béla ma golfozni indult, de nem volt golfkocsija, ezért építenem kellett neki egyet. Még mindig a mini autó vonalon maradtam, és egészen élethűre sikeredett a golfkocsi. Béla nagy örömmel hajtott az új járgányával, és egészen eredményeseket ütött.A 3. rész:

LEGO falvában is szeretnek ám teniszezni! Jól felszerelt teniszstadionjuk van. Most ezt mutatom be: az ajtók előtt a legkorszerűbb robot-biztonsági őrök állnak. Magas bírói szék, a lelátón enni szabad, a kaját a közeli hotdogosnál lehet  venni. A hotdogosnak aranyos kocsija van, amerikai stílusban. Egyszerre 2 játékos lehet a páján, most éppen Stephanie és Pali játszik egy szettet. A játék végeztével a páját le kell simitani a henger segítségével. A meccseket kamera is veszi, élőben leadják őket a tv-n. A kommentátor helye üvegfal mögött van. A sport hét holnap folytatódik!
A 4. rész(az építettünk alatt Balázs a hugát, Adrit érti) :

Ma egy uszodát építettünk. Egy lego belville készletből készült el Lego falva vadonatúj úszó-komplexuma. Ebben található gyerekmedence, úszómedence, zuhanyozó, öltöző, napozókert, úszómesteri emelvény. A lakók örömmel vették át az intézményt. Most pedig következzenek a képek:

Ennyi volt a Sport hét, most nézzük meg, hogy a nyár végén mit építettünk, egy nagy autó, ez volt az első építményünk, amiben a Supercar, és a Flatbed truck alkatrészeit egyszerre felhasználtuk(addig ugyanis csak a Supercar alkatrészeiből építettünk)itt csak részben eredeti a szöveg, egy kicsit hozzáírtam most:

              Ezt az autót úgy kezdtük el építenni, hogy a netről összeraktunk egy 5+R manuális váltót, aztán építettünk rá egy autót. Ebben van minden ami kell: motorral hajtott kerekek, hozzá 6-os váltó(5+hátramenet),  V10-es, kormánymű. A hátulján levő fogaskerekekkel lehet nyitni mindkét ajtót,és a napfénytetőt.

Most nézzük meg Balázsnak 2 internetről épített művét(szintén eredeti szöveggel):

Ezt a robotot is a Facebookon találtam, onnan állítottam össze ma reggel. Pont kapóra jött a gladiátoros minifigurám, mert így legalább valaki csatázik a robottal. Vicces csatajelenet, annyi szent. Néhány dolgot ezen is módosítanom kellett, nagyrészt időtakarékosságból vagy alkatrészhiányból. Hát ilyen lett:
Ma ismét egy remek tervrajzot láttam a neten. Mivel eléggé lego-s hangulatban voltam, hozzá is láttam. Már a kezdetekkor bebizonyosodott, hogy nem lesz meg hozzá minden alkatrész. Ezért lettek az ablakok is fehérek. Néhány részletet egy kicsit feljavítottam, mint például a légkondi a tetején. Az eredeti RouteMaster buszról is közlők képeket: (amúgy az eredeti készlet egy speciális kiadású lego)

És végül nézzük meg egy építményemet, amely úgy kezdődött, hogy csináltam egy régi készlet ihletéből egy botkormányt, csak kicsit felturbóztam, és nem csak két funkciót tud csinálni, hanem beleiktattam a kormány forgatását is, aztán köréépítettem a járművet:

Régen a BIONICLE-ket gyűjtöttünk, és sok történetet kitaláltunk, melyekben általunk épített, és már létező BIONICLE-k szerepeltek(de nem olyanok voltak, mint az eredeti történetekben). Az egyik ilyen általunk kitalált szereplő Mester, egy veterán katona, aki a lázadók élén küzd a gonosz erők ellen. Neki van egy lebegő motorja, amit régebben kicsiben megépítettünk, de most kb. 0,5 m-es méretben is összeraktuk.
Ebben a járgányban nem annyira a kinézet, hanem inkább a szerkezet profi. Van benne egy kar(a kormány), amit lehet előre-hátra és jobbra-balra tolni, és a végét forgatni. És mindegyik külön funkciót csinál:
 Hátra tolva...
  ...magassági kormány fel:
 Előre tolva:
magassági kormány le. Jobra-balra tolva a csűrőlapok forognak:

 Forgatva a kormányt a kormány-lapok mozognak: A csűrőlapok forgatószerkezete
 A gép alulról:
 A turbina(középen) és a fő sugárhajtóművek(kétoldalt)
 A hátsó sugárhajtómű:
 A gép oldalról:
 A botkormány szerkezete:

 A gép hátulról
Látszik a 3 hátsó hajtómű, és a magassági kormány:

A Chevy Bel Air-ünket már láttátok, hisz itt is ki volt rakva, de azért itt van eredeti szöveggel:


 
Ez a projekt úgy kezdődött, hogy egyik nap a Balázsnál írtuk a leckét, amikor odamentem a kisautó gyűjteményéhez, levettem az egyik Chevyt, és így szóltam: "Balázs, csináljunk egy ilyen Chevy izomautót!"
És csináltunk.
Rendesen kidolgoztuk, egy feltuningolt V8-as ketyeg benne. A kipufogó a motortól kezdve végigmegy az alján. A kaszni leszedhető, de macerás dolog leszedni és visszarakni, ezért úgy nem fotóztuk le.


Ennyi volt a régi építményekből, most egy, pontosabban két hirdetés következik.
Elkezdtem építeni egy jó nagy méretű tuning Ladát. Hogy pontosan milyen típus lesz, azt még nem tudom. Valószínűleg csak sokára lesz kész, ugyanis úgy terveztem, hogy 4 motor lesz benne, tehát két IR vevő, és 2 tévirányító kell, ezek közül mindkettőből egyet-egyet be kell szerezni.
Ami közelebbinek tűnik, az az, hogy elkezdtem a fejemben tervezgetni egy félautómata puskát. Ma, vagy holnap el is kezdem építeni, a tár prototípusa már meg is van. Ez azért lényeges, mert 3X5 méretű tárra van szükség, hogy a fegyver ne legyen hatalmas. A fejleményekről majd készítek bejegyzéseket. Sziasztok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel