2013. július 31., szerda

Hot Wheels Treasure Hunts 2013: Bread Box


Kenyérdoboz
az idétlen fantázianevekre a mai kisautó esetében is számíthatunk, az kétségtelen, hogy angulul a Breadbox sokkal jobban hangzik mint a Kenyérdoboz. De ezen ne is akadjunk fel, nézzük hát  mai poszt alanyát.

A wikia szerint a kisautó mintája egy Jepp FJ3 volt, amit persze a tervező (Jun Imai) jócskán feltuningolt.

Vegyünk egy eredeti Jeep FJ3-at és hasonlítsuk össze a Breadboxxal!

Igen, az alapvető doboz forma megvan. Jól látszik az érdekes szélvédő, furcsán előre álló üvegekkel. kb, ennyi is volt a hasonlóság.
Eltér az erősen ráncfelvarrt frontend, csilivili krómból, fényszórókkal, és HW emblémával. A lökhárítókat is lekrómozták, és a vezető ülést is (!) Ilyenkor belegondoltam milyen lehet ezen a fotelen ülni nyáron. Puh.
A másik érdekes részlet is a beltérben fogad, sajnos nem tudtam megörökíteni, de bent van még egy bekábelezett !kék! motorblokk is, ami erősíti a "bele nem ülnék hatást". Hátul továbbá a tetőtől a padlóig egy vastag rúd nyúlik le, ez tartja az alváz szegecsét. Azért ezt meg lehetett volna oldani kecsesebb megoldással is. Mindegy. Húgom azt mondta hogy azért van ott a rúd, hogy lehessen rajta táncolni. Ez is egy alternatíva :-)
A kormány (ami pizza is) ráadásul olyan közel van az üléshez, hogy oda maximum egy csontsovány emberke tudna beülni vezetni. Nem tudom hogy a csomagküldős emberkék milyen alkatúak, de szerintem nem ilyenek.

Az autó idén a TH sorba jelent meg, sőt ez volt az idei első TH. Az oldalán található HWPS felirat nem tudom mit jelent, de elég szép pinstriping-ekkel van tarkítva. Alatta a szokásos lángcsóva, mint a T-huntok idei nevezetessége és egy pecsét ami szerint a Hot Wheels gyors kiszállítást vállal. Hát ezzel az autóval én inkább nem szállíttatnék ki semmi, mert a végén elég a motortól a csomagom, esetleg a rúdtáncosnő ráül :-)
A lámpafestéseket jócskán hiányolom hátra, meg egy jópofa rendszám is sokat dobna rajta. z egész autó asszimetrikus, a vezető oldalán nincs ajtó, a másikon van, és az ajtós oldalon a hátsó kerék előtt két nagy kályhacső figyel ki a kaszniból. Inkább nézem valami elmebeteg gyorsulási autónak.
"mindent kiszállítunk, gyorsan, negyed mérföldre"

A másik hogy a kocsi elég picike. ,ég a Kool kombinál is kisebb, pedig az se egy nagy hodály.

azok a hajszálcsíkok nagyon tetszenek
oda még egy kis piros pötty kéne

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel