2013. július 26., péntek

Mars Rover Curiosity- Hot Wheels


Kíváncsiság
Mars Science Laboratory nevű NASA küldetés célja, hogy eljuttassa a Marsra a Curiosity nevű (angol nyelven kíváncsiságmarsjárót, amely az elődeihez képest nagyobb méretű, és radioizotópos termoelektromos generátorral (RTG) üzemel. Az űrszonda 2011. november 26-án indult, és nyolc és fél hónap alatt érte el a Marsot, ahol a tervek szerint egy marsi évig (2 földi évig) üzemel. A Mars felszínén kémiai és biológiai vizsgálatokat végez, feladata a marsi élet keresése, a bolygó légkörének és geológiájának tanulmányozása, valamint az emberes Mars-repülések előkészítése.
2012. Szeptember 4-én a Mars mozgó tudományos laboratórium elindult keleti irányban, elsődleges célja a leszállási pontjától kb. 400 m-re fekvő Glenelg-nek elnevezett terület elérése. A SAM (Sample Analyser Mars - „marsi mintaanalizáló készülék”) működésbe lépett és a kutatócsoport szeptember 6-án megkezdte az adatok kiértékelését


Bizonyára mmindenki hallott már arról, hogy tavaly a NASÁnak sikerült egy robotot küldenie a Marsra, hogy feltérképezze azt. Erről az alkalomról a Hot Wheels is megemlékezett, és nem egy NASA festésű Szuzuki Szwifttel, hanem egy játékautót készítettek a Curiosity róverből. Nemrég beszereztem ezt az "autót", a mai bemutató tárgyát ez képezi. A beszerzés szükségességét számomra az jelentette, hogy a rover különleges a hot wheelsek között, és így bontatlanul is nagyon jól mutat a többi autó mellett.


Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez egy Játék, nem egy makett, tehát elég sok pontatlanság van rajta, de szerintem így is ütős lett. 
Kezdeném avval, ami a leglátványosabb: egy fehér, fém "kaszni" , ami asszimetrikus, és mindne bisz-basz megtalálható rajta: a kőzetbehelyező nyílások, fúró,a robotkar összehajtott állapotban és még sok más. Persze ezek elviseltek volna még egy kis festéket, de így is mutatósak. Oldalt pár vezetéket, dobozát kiemeltek arany, fekete illetve ezüst festékkel, és ez nagyon jól néz ki így. A  felépítményre került a kamerákkal teli "fej", ami magasról kémleli a Marsbéli tájat. Ez valószínűleg forgatható, mivel láttam olyan példányt aminek fordítva állt. Mivel nem bontom ki, ezért ez nem teljesen biztos. Lejjebb haladva következnek a pontatlanabb részletek. A fekete műanyag részből alakították ki az eredetileg a kerekeket tartó rudakat, ám ez a HWnél nem így van, itt egy átlátszó (!) alvázon vannak a kerekek, és mivel ez áttetsző, agy nem látszik annyira. Előre nyomtattak egy kis NASA logót, ami kicsi mérete ellenére rendkívül részletes. A kerekek az 5 küllős krómozott felni, ezek valamennyire hasonlítanak az igazira, bár én nem krómoztam volna őket.
Összességében egy rendkívül különleges kisautót vehetünk olcsón, akár ajándéknak kisebb gyerekeknek, akár gyűjteménybe. 


ilyen a csomagolása


hátul is van egy részletes kép
(szerencsére ennek nem festettek féknyomot!)
így néz ki az "autó"
sok apró bisz-basz
szép színes grafika
átlátszó alvázat láttál már??Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel