2013. augusztus 8., csütörtök

Hot Wheels Treasure hunts 2009: '49 Merc


Először is bocsánatot kérek blogunk olvasóitól, ugyanis elég rég óta nem volt új bejegyzés. Ez annak tudható be hogy tegnap este jöttem haza egy hetes szlovákiai túrámról, és az erdő közepén nemigen van térerő és wifi.


Lead Sled
Ennek a fogalomnak a meghatározásával kezdem a mai posztot, ugyanis ez a fogalom erősen kötődik a most bemutatandó autóhoz.
Az ötvenes évek amerikai autóit (Chevy, Ford, Mercury) alakítoták át előszeretettel Lead Sled-ekké. Ezeknél az autóknál eltüntették a külső króm díszléceket, a bódét leültették. Sokszor festettek rájuk láng nyelveket, esetleg hajszálcsíkozást. Magyar nyelvű szöveg híján csak ennyire tudom megfogalmazni a szó jelentéskörét, de képekkel ennél egyszerűbb:
Tehát amikor ebből:
ez lesz:
na akkor Lead Sledről beszélünk.


The Beauty and the Beat
A Hot Wheels 2009-es T-hunt sorában megjelent kisautó beszerzése számomra elég friss. Persze nem időutazást hajtottam végre ahoz hogy legyen egy ilyenem, hanem az Internetet hívtam segítségül. A történet úgy kezdődött, hogy a Fácsébúkon Andris szólt, hogy látott a neten egy eladó példányt ebből az autóból, csak az az egy bökkenő volt hogy bontva. Mivel én szívesebben gyűjtöm a bontatlan THkat mint a kibontottakat, ezért egy kis gondolkodás után lemondtam erről a vételről. A fordulópont akkor jött, amikor kíváncsiságból beírtam a Zsibvásár.hu keresőmezőjébe hogy "TH" és kidobott egy találatot, hogy valaki árul bontatlan 49 Merc TH-t, ráadásul ugyanannyiért mint a bontottat (600ft). Rányomtam egy licitet, és meg is nyertem. Amíg én el voltam utazva (de béna szószerkezet ez) megjött az értesítő a csomagomról. Ma a postán átvettem és nem csalódtam a HW munkájában.

Fém kaszni, műanyag alváz. Metálbarna (arany?)  fényezés arany mintával, kifestett részletekkel. A belseje is arany műanyagból készült, érdekes hogy itt még az ülések(!) is kaptak egy barna betétet. "Mezei" HW-knél most találkozok ilyennel talán legelőször. A kormány teli, de minden kis részlet ott van rajta. ugyanúgy mint a műszerfalon, és az oldalsó kárpitokon.  külső dekort már említettem, de még van mit kiemelni. Az arany sávban egy pici TH logó, két ezüst pötty a lámpákon (dícséret) és parányi hajszálcsíkos minták elől és hátul. Az alváz króm műanyag, ebből alakultak ki a  lökhárítók, kipufogók, és a látványos hűtőrács. További penge részlet a kerekek fehérfalúsága, ami szintén nem szokványos dolog. Még az se olyan zavaró hogy hátul nagyobbak a kerekek, ugyanis csak egy pici lóg ki a kerekeken lévő "szoknya" miatt. A sort még sokáig lehet folytatni, de inkább a képek beszéljenek!

és íme itt van!
(ilyenkor a blister zöld széléből könnyen ki lehetett szúrni hogy TH a kocsi)
minden oldalról részletes...
hátulról is...
elölről is...
belülről is...

bizony, zöld!
egy közeli a kerékről...
Persze egy Szuper még jobb lenne, de beérem ezzel is :)
Még egyszer szeretném megköszönni Andrisnak a linket amit küldött, mert nélküle lehet hogy nem lenne ilyenem. És Isten éltessen mégegyszer Haver!


2 megjegyzés:

  1. Bármikor! ;) Amúgy a szupernek pl nem nagyobb a hátsó kereke. Ezt így érdekességként írom.

    VálaszTörlés
  2. Köszi az infot! Lehet egyszer az is meglesz. :)

    VálaszTörlés

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel