2014. január 24., péntek

Hanna Barbera Weekend Part 1: - Flintmobile


Kőkorszaki szaki
Bizonyára mindenki ismeri a Hanna Barbera rajzfilmgyártó cég már évtizedek óta népszerű alkotásait: a Jetsons Családot, a Scooby Doo kalandjait és a Flintstones családot. Úgy gondoltam ezt a hétvégét ezeknek, illetve ezek 1/64-es adaptációiknak szentelem. Az első poszt a témában a Hot Wheels Flintmobile adaptációját mutatja be:

A tavaly megjelent autót sajnos elhalasztottam, de az idei (2014-es) modellt már nem hagytam ott a boltban. Ez m a szürke színével nekem sokkal jobban tetszik mint a tavalyi sárga variáció. 
Volt régebben is a HW palettáján "frédibénijárgány", és ahogy azt a fotókról leszűröm, ez ténylegesen a kerekeket helyettesítő "kőrudakon" gurult.  A 2013-ban debütált verzió sajnos ezt a képességet jóval egyszerűbben oldotta meg: szürke illetve sárga színű kerekeket rejtettek el a fém alváz és "kaszni" között. Mivel én nem bontottam ki az enyémet, így ezt a képességet még nemigen próbálgattam rajta. Az oldalsó "fadarabok" és a tető műanyagból készült, utóbbi levehető, így akár "kabriósíthatjuk" is a járgányt. Megint linkelek egy  videót a kibontott darabról:

Frédi és Béni feldobja a csomagolást
egyszerű, mint a faék
fecni-lyuk-gerenda 
nem szokványosak a szürke kerekek

A tető szakadt pereme, a kilyuggatással keletkezett ablak, a lelógó fecnik és a kötelek feldobják a különben nem túl izgalmas tetőelemet. Belül egy viszonylag rosszul konstruált kormány és egy "egyszerű mint a szög" pad fogad. Ez a szólás igaz az egész autóra.


Érdekesség, hogy az autó idén a jóval drágább és kidolgozottabb "Retro Entertainment" sorban is megjelent, ráadásul sárga gumis kerekekkel:
Holnap következik a Hanna Barbera hét folytatása!

a következő epizódok tartalmából....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel