2014. június 21., szombat

BalázsK Rat Rod Pickup

Ma egy érdekes átalakításról írok, ami múlt héten készült el. Nem hiába nincs gyártó a címben, ugyanis ezt az autót én "vágtam össze", mindjárt mutatom, hogyan.

Az első lépés a "recept":

ez egy Corgi "Old Macdonalds truck", egyik barátomtól került hozzám egy ilyen, csak pirosban
+

Hot Wheels "Midnight Otto", zsibvásáron vettem

=

És most nézzük részletesen. Amikor hozzám került a Corgi autó egyből tudtam, hogy a motorjával csinálnom kell majd valamit. Maga a kidolgozása tetszett, de valahogy azok a sárvédők nem jöttek be. Aztán jött a zsibvásár, ahol 100 forintért vettem meg az Otto-t. próbálgattam, és végül arra jutottam, hogy az Otto eleje pont jó lenne a Corgi fülkéjére. Szét is vágtam mindkettőt, majd a kívánt részeket összeragasztottam, Minimális csiszolás következett, majd a festés jött volna, ha kedvem lett volna hozzá. Úgyhogy le se martam a festéket a kaszniról, egyszerűen csak összerozsdáztam a lecsiszolt részeket, és kész is lett. A tetőt kifúrtam 1,2 mm-es fúróval, és ebbe egy makettből maradt lámpát raktam, ami hangosbemondónak is elmegy, és a csillogó krómozásával jó kontrasztot ad a rozsdás kasznival. Kihúrtam az oldalán is, és oda egy darabka drótból és egy kis műanyaglapból visszapillantó került. A másik oldalra felülről rögzített tükröt készítettem, ugyan ezzel a technikával. El is készült a karosszéria, jöhetett az egész amin áll. A Corgi alap platója nagyon bejött már az elején, szerintem egy kalózhajó hátuljára hasonlít. Tudtam, hogy ezt a részt muszáj vagyok meghagyni. Bemostam feketével, és nyárfatermést ragasztottam az aljára, mintha levelek lennének benne. A legnehezebb az alváz kérdése volt. Meg kell hogy mondjam, semmi kedvem se volt teljesen új alvázat készíteni. Egyszer csak rátettem az Otto alvázára, és láss csodát, pont jó lett rá. Szintén az Otto eleje került a hűtőráccsal és a kipufogókkal. Előre egy szem lámpa került, ami sárga lett és Rat-rodosan át lett húzva egy X-szel. A kerekek különböző helyről jöttek, az elsőket kedves barátom és mesterem LeslieBear készítette műgyantából, a hátsók pedig kamionkerekek egy kis dísztárcsával.

Hát ennyi lenne ez a kis építés, élveztem minden percét, és elégedett vagyok  a végeredménnyel. Remélem Nektek is tetszik!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel