2014. szeptember 21., vasárnap

Makettépítés: Revell VW T3 "Rockabilly Bus"

A ma bemutatott makettet már elég régen,nyár közepén elkészítettem, de csak most fogok írni róla.

Enjoy Rocka-Billy
Adott egy készlet, amit névnapomra kaptam (februárban :D ). Mit kezdjünk vele? Hogyan építsük meg,hogy valami izgalmas legyen belőle. Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztattak. Szerencsére közben lezajlott egy Velodrom Millenáris, ahol végre élőben is láttam Csaba barátom BMW-jét:
Ekkor jött az ötlet, hogy megcsinálom ilyenre a T3-at!

Csabával levelezésbe kezdtünk, és sorra kaptam az ötleteket, amiket itt is köszönöm. Első lépésként a kerekeket készítettem el. Kopott fehér gumiperemet és piros felnit festettem.
Utána a beltér következhetett. Miután a fő részeket feketére fújtam. nekiláttam gondolkozni, hogy mit rakjak abba a nagy üres térbe. A gyárilag adott szekrénasztalizéket nem akartam beletenni,annál ide több kellett. Így került be a VW T1-ből maradt üléssor, a kis komód és asztalka, bakelitlejátszó, lávalámpa, üdítős dobozok. Ezek mind saját gyártásúak.

Hátulra elkészült a kopottas kólahűtőmatricákkal és egy ventilátorral a tetején. Miután a beltér is késznek lett mondható, kipingáltam a motort:

Csak ezután jöttek a nehézségek. A Revell makettje a kemping változatot mintázza meg, nem a széria tetejűt. El kellett készítenem a tetőt sztirollapból, a bordákkal együtt. Amikor az egész összeállt, és vállalhatóan nézett ki (elég sokat csiszoltam, na) telibe fújtam matt fekete Spray-vel, majd az oldalára felfestettem a fehér betéteteket. Az ajtón a fehér festést sikerült elszarnom, így rendszámtáblákból kis installáció készült (értsd az egész ajtót bevontam rendszámmal).


A nagybőgő tok szintén házi készítésű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sziasztok! ezen a blogon a hobbiimról lesz szó sok képpel, tippekkel, érdekességekkel